Biz Kimiz?

01-02-2022 12:12
Biz Kimiz?

Hatay'da doğup, büyüyen ve lezzetlerine doğuştan aşina olan birilerinin dokunuşları saklı bir sayfaya geldiniz.

Ben kimim ?
Bu soru benim ötemde , benim içimde büyüyen cevaplarla yaşıyor.
Kısaca ben Merve. Kimine göre tecrübesiz, toy, kimine göre genç ruha sahip, atılgan ve başarılı. Üniversiteden mezun olduğum gibi kendimi bu işin içinde buldum. Kimisi tecrübesizliği başarısızlıkla yorumlarken, kimisi gençliğimle, cesaretimle gurur duydu. İyi ki de oldu. Elbette iş hayatının zorluklarını, ekonominin etkilerini yaşıyorum ancak başladığım günden beri heyecanımı gün gün arttırarak ilerliyorum.
Bu iş bana katkısı ve sevgisinin karşılığı ödenmeyecek eşsiz bir kişi tarafından emanet edildi. İşin tüm ilkelerini, inceliklerini ondan öğrendim, attığım tüm adımları ona ithafen yaptım. Bu işin asıl kurucusu ve destekçisi.
İşe başlayacağım zaman 'maddi' desteğimi babamdan aldım. En büyük emek ve güç ise annemden geldi. Bütün lezzetler onun onayından geçiyor. Lezzetlerin çoğunda annemin eli var. Ürünlerin hiç birinde fabrikasyon makine kullanmıyoruz. Anneanne, teyze, anne tarif ve deneyimlerle yol alıyoruz. Onların el lezzeti hiçbir makinede bulunmaz.
Bu işe adım atarken aklımdaki en önemli hareket kadınlarımızın gücünü ve emeğini kullanmaktı. Nitekim öyle oldu. Bu işin içinde evine gelir sağlayanın, çocuğunu okutmaya çalışanın,  genç bir kızın ilk işinin, okul harçlığı toplayanın, torununa bakanın, çocuklarına güçlü bir anne modeli çizmek isteyenlerin topluluğu oldu. Her biri kendi ayakları üzerinde duran muhteşem kadınlar. Öyle çok emek, öyle çok dua barındıyor ki bu iş.
Peki nasıl satış yapıyoruz? 
'Çocuğumun yiyemeyeceği hiç bir ürünü satmam!' ilkesi ile iş yapıyoruz. Böyle yapmak boynumuzun borcu. Titizliği , özeni, sağlığı onlara göre uyarlayarak en güzelini ortaya çıkarıyoruz. 
Peki logomuzda yer alan lotus çiçeği neden var ?
"Geceleri yapraklarını kapatan lotus çiçeği, gün doğumuyla beraber açılmaya başlar ve güneşe merhaba der. Yapraklarının yapısından ötürü tozu ve kiri tutmayan lotus çiçeği, kendini temizleyerek her daim saf ve duru kalır ."
Bizim lotusumuz , insanın ulaşması gereken saflığı, 'dünya çamuru'na bulanmamış, cahilliğe bürünmemiş ve aydınlık olan öz varlığını, hakiki doğasını simgelesin diye var.
Su perileri tarafından temsil edilen, bataklık ve sulak alanlarda yetişen lotus, çamura rağmen, kirlenmeden çiçek açar. Üstüne konan her toz zerresini, yapraklarını sallayarak ustalıkla üstünden atma becerisine sahiptir. Bunun için yağmur damlalarını kirli bölgelerine yönlendirir. Kökleri çamuru ve karanlığı çok iyi tanısa da çiçeği her zaman pırıl pırıldır. Bu özellikleri sayesinde lotus birçok gelenekte, saflık, güzellik, dayanıklılık, yeniden doğuş sembolü olarak tanınır.
İnsanın doğasına  ilham verici ve yol göstericidir.
Yaşama bağlılığı, güzelliği, dirayeti, kararlılığı, umudu aynalar.
Lotus her türlü zorluğa rağmen temiz olarak ayakta kalma çabasının ifadesi, hatırlatıcısı gibidir. Bütünün içindeki rolünü ve hizmetini en anlamlı ve gerçek şekilde sunan varoluş biçimlerinden biridir. 
Hatay Natural'in neden var olduğunu böyle bir biçimde anlatmak istedim sizlere.
Ticarî amaçların çok daha ötesinde , sadece yağ, salça satmak değil; ruhun, lezzetin, kokunun varlığıyla , elde ettiği tüm maddi ve manevi değerlerin insanlara dokunabilmesiye varız biz. 
Yaşadığımız zorluklardan, bataklıklar, çamurlar içinde olsak dahi saflıkla, dayanıklılıkla , güneşin doğduğu her gün yeniden doğarak, umutla var olacağız .
Hatay'ı bilen bilir demeyeceğiz. Hatay lezzet doludur ve her evi, her sokağı, her insanı doğal kokar. Hatay'ı bilmeyene, gelmeyene, gelemeyene de Hatay deyince bizim duyduğumuz koku haz doğal yaşam enerjisi geçsin istiyoruz. 
Bu işin katkısı ülkem, memleketim, SMA hastası bebeklerimiz, çocuklar, kadınlar için var. 
En çokta, henüz var olmamış çocuklarımın geleceği için var.
Bizimle olduğunuz için teşekkür ederim...

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.